Examenplan - Waarderingsopties

Hoe kan ik waarderingsopties inrichten die ik kan gebruiken bij exameneenheden?

Exameneenheden kunnen gewaardeerd worden op basis van cijfers of op basis van waarderingsopties. Indien je binnen Trajectplanner gebruik wilt maken van waarderingsopties dien je deze eerst in te richten. In dit artikel wordt omschreven hoe je waarderingsopties kunt inrichten. De eerste stap is het aanmaken van een categorie. Ten tweede kun je aan deze categorie waarderingsopties verbinden.

• Log in als administrator
  • Ga naar pakketbeheer > instellingen > waarderingsopties voor examenplan
  • Klik op het bewerkicoontje om de waarderingsopties te beheren
  • Klik op nieuw om een nieuwe categorie aan te maken
  • Vul de naam van de categorie (bijvoorbeeld OVG) in en geef aan of de categorie geactiveerd moet worden zodat je deze kunt kiezen bij het inrichten van een exameneenheid.
  • De categorie is nu toegevoegd aan de lijst met waarderingsopties.
  • Klik op de groene pijl om de waarderingsopties aan te maken onder de categorie.
  • Klik op nieuw om een nieuwe waarderingsoptie aan te maken
  • Vul onderstaande velden in; de naam van de waarderingsoptie (bijvoorbeeld Onvoldoende), de range (bijvoorbeeld 0,1 tot 5,5) en het cijfer (bijvoorbeeld 4)
  • Klik op opslaan
  • De waarderingsoptie is nu toegevoegd onder de categorie. Herhaal dit zo vaak dit nodig is. Zoals in het gegeven voorbeeld zul je ook de waarderingsopties voldoende en goed nog moeten inrichten op deze manier.