Examenplan - Generieke examenonderdelen inrichten

Vraag

Hoe kan ik als gebruiker generieke examenonderdelen inrichten?

Uitleg

Generieke examenonderdelen zijn opleidingsoverstijgend. Dat wil zeggen dat ze bij alle opleidingen worden afgenomen.

1. Log in
  2. Kies de rol administrator, schoolbeheerder of examenbureau medewerker.
  3. Klik in het menu op Pakketbeheer > Instellingen
  4. In het filter kun je examenplan invullen om meteen op de juiste plek op de pagina terecht te komen.

5. De eerste regel heeft betrekking op de generieke onderdelen van het examen. Klik op het knopje bewerken om de instellingen aan te passen.
  6. Klik op Nieuw
  7. Je kunt nu de volgende velden invullen. Geef het examenplan een kenmerkende naam. Kies als variant voor Regulier.
  8. Klik na het invullen van de velden op Opslaan
  9. Nadat de naam is opgeslagen worden aanvullende opties voor het inrichten van de generieke examenonderdelen getoond. Selecteer Nieuwe Rubriek en vink het vierkantje Generieke examenonderdelen aan.
  10. Er opent nu een pop-up genaamd Rubriek. Vul de velden op de gewenste manier in en klik daarna op Opslaan en sluiten.
  11. Je ziet nu dat de nieuwe rubriek is toegevoegd aan de lijst. Selecteer de nieuw aangemaakte rubriek. In het voorbeeld is dat Nederlands. Klik vervolgens op Nieuwe exameneenheid.
  12. Klik op Opslaan