Content - YouTube filmpje niet zichtbaar

Vraag

Bij het vormgeven van lesmateriaal via Beheer > Content heb ik via de knop 'YouTube' een filmpje toegevoegd. Deze is echter niet zichtbaar, hoe zorg ik ervoor dat dit wel lukt?

Algemene uitleg

Bij het bewerken van content is de weergave van het lesmateriaal anders, dan de weergave die studenten zien na de publicatie van de lesstof in hun module E-learning. Veel gebruikers denken dat wanneer ze een 'IFrame' zien na het toegevoegen van het YouTube filmpje, dat de handeling is mislukt. Het is handig om tijdens het ontwikkelen van het lesmateriaal gebruik te maken van de volgende knop:

Met deze knop kun je je gemaakte content bekijken, zoals een student hem na publicatie kan zien in zijn e-learning. Ook biedt dit de mogelijkheid om te controleren of video’s en links werken.

Zo wordt duidelijk dat, bij het zien van een IFrame in de editor, de student de video in de juiste weergave ziet!

Mogelijke oplossing(en)

Voor het toevoegen van YouTube video's volg je de volgende stappen:

1. Kopieer de link naar het YouTube filmpje.
  2. Om de video toe te voegen, klik op de knop ‘YouTube video insluiten’.
  3. Plak de link in het veld ‘Plak video URL’.

Tip: wanneer je de 'Breedte' laat staan op 100% en het vakje voor de 'Hoogte' leeg laat, past de video zich aan op ieder apparaat waarmee het lesmateriaal mee bekeken kan worden.
  4. Klik op OK - er verschijnt nu een IFrame

5. Klik op het vergrootglas (preview) om te bekijken wat de student ziet.