Content - Opmaak vanuit Word overnemen

Vraag

Wanneer ik lesmateriaal probeer te kopiëren in het tekstvak van de content, verspringt het gehele document. De opmaak uit het originele document wordt niet mooi weergegeven.

Algemene informatie

Word is een tekstbewerkingsprogramma waarin zeer uitgebreide opties zijn opgenomen qua opmaak en vormgeving. In de editor van onze applicatie is heel veel mogelijk, maar de functionaliteit ondersteund niet alle opties die in Word beschikbaar zijn. Dit is de reden dat de opmaak van een document verspringt wanneer dit rechtstreeks wordt gekopieerd vanuit Word naar onze de applicatie.

Mogelijke oplossing(en)

1. Gebruik de knop 'Plakken vanuit Word'

Met deze knop wordt de opmaak uit het originele document, voor zover hij wordt ondersteund door onze applicatie, overgenomen. Selecteer hiervoor eerst de (gedeelten) van de tekst die je wilt kopiëren vanuit Word, klik op de rechter muisknop en kies 'Kopiëren'. Klik op de knop 'Plakken vanuit Word' en plak de gekopieerde tekst in het pop-up scherm.
  2. Voeg het originele materiaal toe als los Word-bestand

Rechts in het scherm zie je een mogelijkheid om bestanden toe te voegen aan de content. Dit kan via de verkenner van de computer, Dropbox, Google Drive en OneDrive.

Wanneer dit bestand is toegevoegd aan de zijkant, is deze ook zichtbaar (en te downloaden) voor een student.

Wanneer je op het plusje klikt links van de bestandsnaam, wordt het linkje naar dit bestand in de editor geplaatst.

Je kunt de naam van deze link hernoemen.

1. klik met je cursor midden in de link

2. hernoem de link

3. haal de onderdelen van de originele link weg