Content - Afbeelding niet (goed) zichtbaar

Vraag

Wanneer ik lesmateriaal aan het ontwikkelen ben via Beheer > content en ik plak een afbeelding in het tekstvak, wordt deze niet of niet goed weergegeven. Hoe kan ik afbeeldingen het gemakkelijkst toevoegen en aanpassen?

Algemene uitleg

Bij het bewerken van content is de weergave van het lesmateriaal anders, dan de weergave die studenten zien na de publicatie van de lesstof in hun module E-learning. Dit geldt ook voor de weergave van afbeeldingen. Het is handig om tijdens het ontwikkelen van het lesmateriaal gebruik te maken van de volgende knop om er zeker van te zijn dat de opmaak zo wordt getoond als jij voor ogen hebt:

Met deze knop kun je je gemaakte content bekijken, zoals een student hem na publicatie kan zien in zijn e-learning. Ook biedt dit de mogelijkheid om te controleren of video’s en links werken.

Tip: het is handig om het formaat van je scherm even aan te passen. Zo wordt direct zichtbaar of video's en afbeeldingen mooi meeschalen.

Mogelijke oplossing(en)

Afbeeldingen zijn op meerdere manier toe te voegen aan het lesmateriaal. Onderstaand de 2 meest eenvoudige:

1. Voeg de afbeelding toe als los bestandRechts onderin zie je een mogelijkheid om bestanden toe te voegen aan de content. Dit kan via de verkenner van de computer, Dropbox, Google Drive en OneDrive.Wanneer dit bestand is toegevoegd, wordt deze ook zichtbaar aan de rechterkant van de moduleDoor op het zwarte plusteken te klikken, verschijnt de afbeelding in de editor. Het voordeel van deze methode om afbeeldingen toe te voegen is dat de afbeeldingen altijd in je content zichtbaar blijven, omdat ze al los bestand zijn toegevoegd.
  2. Maak gebruik van de knop 'Afbeelding'

3. Kopieer eerst de link van een afbeelding op internet. Plak de link in het vak 'URL'.

Eventueel kun je nog instellingen doen voor de hoogte, breedte en uitlijning. Wanneer je klikt op 'OK' wordt de afbeelding getoond in de content. Het nadeel van deze werkwijze is dat wanneer de afbeelding, waar de link naar verwijst, wordt verwijderd van internet, de afbeelding ook verdwijnt uit de content.

Tip: het formaat van de afbeelding kun je aangeven in pixels of percentages. Wanneer je percentages gebruikt, vul je in het vak 'Breedte' bijvoorbeeld 50% in. Dit betekent; 50% van het totale scherm. De 'Hoogte' laat je leeg. Het voordeel hiervan is dat de afbeelding vervolgens goed meeschaalt onafhankelijk van welk apparaat je gebruikt om de E-learning te bekijken.

Tip 2:
wanneer je gebruik maakt van een weergave in pixels, hoef je enkel een getal in te vullen bij 'Breedte', de 'Hoogte' wordt automatisch aangevuld, zodat de afbeelding in verhouding blijft. Door op de afbeelding te klikken met de rechter muisknop, kun je de instelling zo vaak wijzigen als je wilt.