Content - Eigenaarschap content oud medewerkers

Vraag

Het komt voor dat docenten bij de start van een nieuw of gedurende een lopend schooljaar niet meer werkzaam zijn bij een onderwijsinstelling. Wat gebeurt er met door hen ontwikkelt lesmateriaal?

Uitleg

Dit lesmateriaal blijft bewaard in de omgeving van de onderwijsinstelling. Het is niet mogelijk om gebruikers definitief te verwijderen uit de omgeving; ze worden inactief. Dit maakt dat de gebruikers ook de eigenaar van de content blijven. Het is mogelijk om de content over te zetten op de naam van een andere gebruiker.

Wanneer de knop 'Kopiëren en inzien toestaan' open is gezet bij de content, kan iedere gebruiker met de permissie Beheer > content de content inzien én kopiëren via het beheersmenu. Is de content niet zichtbaar via Beheer > content? Vraag dan de beheerder van de applicatie deze knop open te zetten.

Overzetten content naar andere eigenaar

1. Ga naar Beheer > content en zoek de juiste content op.
  2. Klik op de blauwe default-knop en kies 'Kopieer'.
  3. Geef de content een nieuwe naam en pas eventueel de publicatiedatum aan.

Vraag de beheerder binnen de onderwijsinstelling om de content van de oud collega te verwijderen. Het is enkel mogelijk om content waarvan jij eigenaar bent zelf te verwijderen. De beheerder kan alle content in de omgeving verwijderen.