Examenplan - De juiste variant van het examenplan koppelen aan studenten

Vraag: Hoe koppel ik als administrator of schoolbeheerder de juiste variant van het examenplan aan de studenten?

Antwoord:

Om het examenplan in Trajectplanner te kunnen bouwen dien je de templates voor generieke examenonderdelen, beroepsspecifieke onderdelen en keuzedelen aan te maken bij pakketbeheer > instelling. Hoe je dit kunt doen kun je lezen in de hulpartikelen met betrekking tot deze onderwerpen. Wanneer de templates zijn aangemaakt en gekoppeld aan de juiste opleidingen binnen de templates, kunnen de studenten aan de juiste varianten van het gebouwde examenplan worden gekoppeld. Dit kun je als volgt doen:

1. Ga naar School > Opleidingen
  2. Zoek de opleidingen waarvoor je de studenten aan het juiste examenplan wil hangen
  3. Klik de opleidingskaart open
  4. Klik op het tabje examenplan
    Let op: de opleiding moet HKS als opleidingsstructuur hebben
    Let op: de module 'examenplan' moet geactiveerd zijn bij pakketbeheer > modules
  5. Klik op deelnemermatrix
  6. Geef aan welke variant voor de student van toepassing is. Indien er meerdere varianten zijn worden deze varianten naast elkaar getoond. Alleen de variant die voor de student van toepassing is zet je op 'actief'.
  7. Klik op opslaan
  8. Het examenplan is nu aan de student verbonden. Dat wil zeggen dat het examenplan op de studentkaart te openen is via het tabje 'examenplan'.
    Daarbij kun je de examenplannen per deelnemer nu zien bij examenplan > deelnemers.