Inleverloket - Opdrachten toewijzen aan andere collega

Vraag

Mijn collega is plotseling langdurig afwezig en ik wil de opdrachten van zijn studenten nakijken en beoordelen, maar ik zie ze niet terug in mijn inleverloket. Hoe kan ik de opdrachten overzetten?


Uitleg

Sommige onderwijsinstellingen maken gebruik van het inleverloket in combinatie met de permissie ' mag toewijzen' voor de docenten. Studenten leveren dan hun opdrachten in bij het inleverloket en selecteren geen docent óf een vak wordt door meerdere docenten gegeven, waardoor ze op een later moment de na te kijken opdrachten nog onderverdelen. Gevolg hiervan is dat docenten dan alle opdrachten zien die ingeleverd zijn in de omgeving, ook de opdrachten waar ze in eerste instantie niets mee hoeven te doen.  Middels de knop 'Toewijzen aan' kunnen ze de opdrachten verdelen onder andere docenten.

Indien de permissie 'mag toewijzen' voor alle docenten nodig is, kan de onderwijsinstelling dit aanzetten via Beheer > Permissiegroepen > Kies juiste permissiegroep > Menu 'Inleverloket'. In sommige gevallen worden er enkele key-users aangewezen die in een aparte permissiegroep komen, waarbij deze permissie voor een select aantal gebruikers aangezet wordt.

Wanneer de permissie voor alle docenten wordt aangezet, is het mogelijk om de studenten opdrachten te laten inleveren bij het inleverloket (zie afbeelding). Studenten hoeven bij het inleveren dan geen beoordelaar te kiezen.

Let op: de laatstgenoemde functionaliteit is enkel te gebruiken wanneer de opdrachten worden aangemaakt binnen deze applicatie.