Inleverloket - Docent ziet alle opdrachten in inleverloket

Vraag

Als docent zie ik alle ingeleverde opdrachten in mijn inleverloket, ook de opdrachten die niet bij mij zijn ingeleverd.


Uitleg

Sommige onderwijsinstellingen maken gebruik van het inleverloket in combinatie met de permissie 'mag toewijzen' voor de docenten. Studenten leveren dan hun opdrachten in bij het inleverloket en selecteren geen docent óf een vak wordt door meerdere docenten gegeven, waardoor ze op een later moment de na te kijken opdrachten nog onderverdelen. Gevolg hiervan is dat docenten dan alle opdrachten zien die ingeleverd zijn in de omgeving, ook de opdrachten waar ze in eerste instantie niets mee hoeven te doen.  Middels de knop 'Toewijzen aan' kunnen ze de opdrachten verdelen onder andere docenten.

Mogelijke oplossingen

  1. Uitzetten permissie

    Indien de permissie 'mag toewijzen' voor geen enkele docent nodig is, zou de onderwijsinstelling deze weer uit kunnen zetten. In sommige gevallen worden er enkele key-users aangewezen die in een aparte permissiegroep komen, waarbij deze permissie voor een select aantal gebruikers wel aangezet kan worden. De permissie is te vinden via Beheer > Permissiegroepen > Kies juiste permissiegroep > Menu 'Inleverloket'.

    Wanneer de permissie voor alle docenten wordt uitgezet, is het niet meer mogelijk om de studenten opdrachten te laten inleveren bij het inleverloket (zie afbeelding). Er moet in dit geval altijd een beoordelaar uitgekozen worden door de student.
  2. Maak gebruik van de zoek/filtervelden inleverloket

    In het inleverloket kan gebruik worden gemaakt van een zoekfilter, waardoor enkel de opdrachten worden waar jij als beoordelaar aan toegevoegd bent. Het is hierbij belangrijk om je te realiseren dat je enkel de opdrachten ziet die al aan jou zijn toegewezen. Wanneer er nieuwe opdrachten worden ingeleverd die nog niet onder docenten zijn verdeeld, zie ze niet zichtbaar wanneer je gebruik maakt van dit filter.
    Let op: onder in het zoekfilter is het defaultveld 'Status' zichtbaar. Zorg dat je, wanneer je zoekt naar de opdrachten die reeds aan jou zijn toegewezen, de status op 'Toegewezen' hebt staan.