Beheer - Gebruikers overnemen

Vraag

Hoe kan ik met studenten of docenten in hun omgeving mee kijken als ze vragen hebben over of problemen ervaren met het gebruiken van OnderwijsOnline?

Uitleg

Je kunt als beheerder specifieke gebruikers de mogelijkheid geven om in te loggen als andere gebruikers. Als je inlogt als een andere gebruiker, wordt in loggin bijgehouden door welke gebruiker dit wordt uitgevoerd, en welke handelingen in de omgeving van de overgenomen gebruiker worden uitgevoerd.

Hoe ken je deze permissie toe?
Zorg dat je onderstaande twee permissies in de juiste permissiegroep aan hebt staan:

• Algemeen > 'Mag gebruikers overnemen'
  • Menu > 'Beheer > gebruikers'

Let op: Met deze permissies kun je alle gebruikers in de omgeving overnemen, Je kunt niet alleen in de omgeving kijken maar ook bewerkingen doen. Denk dus zorgvuldig na welke gebruikers je deze permissie geeft. Ons advies? Ken deze permissie alleen toe aan functioneel beheerders.

Hoe log je in als een andere gebruiker?

1. Ga in het menu naar 'beheer' Klik op de tegel 'gebruikers',
  2. Zoek de juiste gebruiker op die je wilt overnemen,
  3. Klik de gebruiker aan,
  4. Klik op de button 'Log in als deze gebruiker'.

Je bent nu ingelogd in de omgeving van deze gebruiker.

Hoe ga ik weer terug naar mijn eigen omgeving?
Om terug te gaan naar je eigen omgeving klik je op je avatar rechts bovenaan en op 'eigen account'.