Beheer - Gebruikers kunnen niet inloggen

Vraag

Een gebruiker kan niet inloggen, de gebruiker is wel aangemaakt via het bronpakket of binnen OnderwijsOnline.

Mogelijke oplossingen

Melding 'deze applicatie is niet ingericht voor de gebruiker'

Wanneer je als beheerder ook niet kunt inloggen voor de gebruiker en de melding krijgt dat de applicatie niet is ingericht voor de gebruiker, is er een probleem met de inrichting of koppeling van een permissiegroep. De gebruiker is óf nog niet gekoppeld aan een permissiegroep óf de permissiegroep zelf is nog niet ingericht. Hierdoor is het voor de applicatie niet mogelijk het juiste dashboard te openen.

1. Zoek de gebruiker op via Beheer > Gebruikers en voeg een permissiegroep toe aan de profielkaart.

2. Een andere mogelijkheid om een gebruiker toe te voegen is via Beheer > Permissiegroepen. Open de juiste permissiegroep en controleer of de permissies zijn ingericht. Middels de knop toevoegen, zijn nieuwe gebruikers te koppelen.

Let op: via Beheer > permissiegroepen is de permissie 'Menu > Dashboard' verplicht om aan te vinken. Wanneer er wordt ingelogd in de applicatie wordt de gebruiker in alle gevallen naar het Dashboard geleid. Wanneer een gebruiker geen menu-item 'Dashboard' heeft, krijgt hij/zij een foutmelding.

Melding 'gebruikersnaam of wachtwoord onjuist'

Wanneer een gebruiker is aangemaakt in het bronpakket (leerlingvolgsysteem) en tevens terug te vinden is via Beheer > Gebruikers, maar deze melding verschijnt, is het mogelijk om het wachtwoord voor de gebruiker aan te passen. In sommige gevallen wordt bijvoorbeeld in Trajectplanner een wachtwoord voor een gebruiker aangepast, maar dit is middels het nachtelijk script pas de volgende dag weer zichtbaar. Wanneer het wachtwoord van een gebruiker in OnderwijsOnline wordt aangepast, is deze wijziging ook direct doorgevoerd in Trajectplanner.

Een wachtwoord wijzigen is mogelijk via Beheer > Gebruikers > kies de juiste gebruiker > open tabblad 'Inloggegevens'. Je kunt ervoor kiezen zelf een wachtwoord aan te maken en per mail aan de gebruiker te versturen. Ook is het mogelijk om een automatisch wachtwoord te laten genereren en per e-mail te verzenden.