Inloggegevens verstrekken

Vraag 
Als onderwijsinstelling zou ik graag (opnieuw) inloggegevens willen verstrekken vanuit de applicatie, hoe pak ik dat aan?

Algemeen

Om inloggegevens binnen de applicatie te kunnen verstrekken heb je de permissie 'Menu > Beheer inloggegevens verstrekken' nodig. Deze permissie kan worden toegekend via Beheer > Permissiegroepen > Selecteer permissiegroep. 

Uitleg verstrekken inloggegevens

Je kunt op ieder moment inloggegevens verstrekken aan een selectie gebruikers binnen de omgeving. De wachtwoorden en gebruikersnamen worden tussen OnderwijsOnline en een eventueel bronpakket realtime uitgewisseld en deze zullen dus altijd gelijk aan elkaar zijn. De inloggegevens zijn zowel vanuit het bronpakket als OnderwijsOnline te verstrekken. 

Doorloop onderstaande stappen:

 1. Ga naar Beheer > Inloggegevens verstrekken.
 2. Kies 'Nieuw' en geef deze ronde een naam. Denk bijvoorbeeld aan het benoemen van een doelgroep of datum, zodat te herleiden is aan wie de gegevens verstrekt zijn.
 3. Selecteer een ruimere doelgroep waar je inloggegevens aan wil versturen. Je kunt later nog aangeven welke personen binnen deze selectie je inloggegevens wilt verstrekken. Voeg bijvoorbeeld alle gebruikers van één (of meerdere) groepen toe.

 4. In het overzicht 'Selectie', zie je de gebruikers uit de studierichting/opleiding/groep(en) die je hebt geselecteerd. Door middel van vinkjes kun je aangeven aan wie van deze gebruikers je de wachtwoorden wilt verzenden. 


  Gebruik je het vinkje boven aan de pagina (naast 'naam'), dan selecteer je in één keer alle gebruikers binnen deze selectie. 

 5. Heb je de juiste personen geselecteerd, kies dan 'wachtwoorden genereren en e-mailen'

Handige knoppen en velden

 • Binnen het veld 'laatst verstrekt op' kun je controleren of deze gebruiker daadwerkelijk zijn inloggegevens heeft ontvangen en op welk tijdstip. Het kan wel even duren voordat het wachtwoord daadwerkelijk ontvangen wordt.

 • Wanneer er sprake is van een ongeldig of ontbrekend e-mailadres, zie je hier een melding van. 

 • In het zoekveld staan 2 extra opties die je wellicht kunnen helpen bij het verstrekken van de inloggegevens. Met de knop ' voor iedereen' genereer je in één keer alle wachtwoorden voor alle gebruikers in de omgeving. We adviseren deze knop zo min mogelijk te gebruiken, maar wellicht komt hij van pas wanneer er binnen een onderwijsinstelling gestart wordt met het werken met de applicatie. 

  Met het zoekfilter 'permissiegroep' kun je binnen een bredere selectie gebruikers, een specifiekere doelgroep filteren. Wanneer je bijvoorbeeld een aantal opleidingen hebt geselecteerd, maar je wil binnen deze opleidingen enkel de docenten wachtwoorden toesturen, kun je ze op deze manier selecteren.