Presentie - Registreren voor een klas in één keer

Vraag

Wanneer ik als docent de presentie wil registreren voor een groep studenten, kost het me veel tijd om alle studenten één voor één aan te klikken. Hoe kan ik alle studenten in één keer registreren?

Uitleg

Het registreren kan via 3 manieren.  Door in het dashboard of agenda te klikken op de te registreren les in het rooster óf via het menu 'presentie'.

Kies vervolgens:

Gebruik vervolgens het default menu wat zichtbaar is nog boven de eerste student in de lijst met deelnemers. Geef hier bijvoorbeeld aan 'aanwezig'.

Nu worden alle studenten in 1x op 'aanwezig' gezet. Vervolgens kun je de presentie voor de studenten die afwijken aanpassen.

De presentie wordt pas geregistreerd na het klikken op de 'opslaan' knop. De presentievelden worden grijskleurig en onbewerkbaar. Wanneer je nog wijzigingen aan wilt brengen in de presentieregistratie, kan dit door op het kruisje te klikken in het overzicht rechts. De invoervelden van deze bewuste student worden in dat geval weer bewerkbaar.