Digitaal Ondertekenen - Transactie verzenden

Vraag

Hoe kan ik als gebruiker een transactie verzenden?

Uitleg

Binnen de applicatie heb je de mogelijkheid om digitaal ondertekenen te gebruiken door gebruikers. Let op: Dit betreft een betaalde feature en kan alleen worden gebruikt als er een contract bij Evidos is afgesloten. Er wordt een transactie opgesteld waardoor een document ondertekend kan worden. Het ondertekenen gaat middels een sms.

Nadat de transactie is aangemaakt kan de transactie worden verzonden.

1. Log in als Administrator of Schoolbeheerder.
  2. Ga naar School > Onderteken overzicht. Hier vind je alle aangemaakte transacties. Dat ziet er als volgt uit.

3. Zie bovenstaande afbeelding: De instellingen van de transactie kun je bewerken door op de knop bij '1' te klikken.

4. Het verzenden van de transactie doe je door op '2' te klikken.

5. Wanneer je met de cursor over de status gaat zie je dat de transactie verzonden is.

6. Degene die de transactie moet ondertekenen heeft nu een e-mail ontvangen met het verzoek om het document te tekenen. In die mail staat een link die rechtstreeks naar het document gaat. De status in trajectplanner is dan veranderd naar wachtend op het document.

7. Degene die moet tekenen komt via de link op de website uit waar het document ondertekend kan worden. Hij/zij klikt dan op volgende.

8. Degene die moet tekenen krijgt nu een sms met een code. Deze code kan worden ingevuld in onderstaand scherm.

9. Degene die moet tekenen kan daarna klikken op verifiëren.

10. Vervolgens kan het document ondertekend worden door te klikken op ondertekenen.

11. Nadat degene het document ondertekend heeft komt hij/zij terecht op de link die je hebt ingesteld als return URL.

12. Nadat degene het document ondertekend heeft ontvangt hij een mail met details over de transactie.

13. Nadat degene het document ondertekend heeft ontvangt hij een mail met het ondertekende document als bijlage.

14. In trajectplanner verandert de status naar getekend school > onderteken overzicht. Door op de knop bij '1' te klikken kun je het getekende document openen en downloaden. Door op de knop bij 2 te klikken kun je de transactie details openen en downloaden.