Berichtenbox - op basis waarvan kun je gebruikers selecteren?

Vraag:

Wanneer ik een bericht wil verzenden in de berichtenbox van Trajectplanner kun je gebruikers selecteren aan wie je een bericht wilt versturen. Op basis waarvan wordt bepaald welke gebruikers ik kan selecteren?

De logica in Trajectplanner met betrekking tot de berichtenbox zit als volgt in elkaar:

Om berichten te kunnen versturen naar een andere gebruiker in Trajectplanner zijn 2 moet aan 2 voorwaarden worden voldaan:

• er is een relatie tussen de gebruikers op basis van een groep
  • er is een relatie tussen de gebruikers op basis van een team

Studenten kunnen dus alleen een docent selecteren wanneer ze in een groep zijn geplaatst waar de docent aan verbonden is én als de docent aan het team hangt waar de student ook aan verbonden is.

Wanneer je als docent aan een team gekoppeld ben zie je alle studenten die in dat team zitten. Je kunt dan dus ook van alle studenten de studentkaart inzien.

AVG

In het kader van AVG ziet die docent dan mogelijk teveel informatie van studenten die niet in zijn eigen groep zitten. Voor deze situatie is een aanvullende instellingen beschikbaar:

• pakketbeheer > instellingen > overige instellingen > 'docent ziet informatie van het hele team' (ja/nee)

Indien deze instelling op 'nee' staat dan kunnen de docenten de studenten waar geen relatie mee is op basis van een groep niet zien. Maar er is wel aan de voorwaarde voldaan dat er zowel op basis van het team als op basis van een groep een relatie is tussen de docent en student. Daarom is de docent wel te selecteren in de berichtenbox.

Indien deze instelling op 'ja' staat dan kunnen de docenten alle studenten van het team zien. Ook als er geen relatie tussen de student en de docent is op basis van een groep.