Gebruikersrechten

Vraag:

Hoe kan ik gebruikersrechten toekennen aan rollen of aan gebruikers?

Uitleg

In Trajectplanner heb je de mogelijkheid om extra rechten toe te kennen aan gebruikers. Gebruikers krijgen in trajectplanner rollen toegekend. Aan de hand van die rollen worden ook rechten automatisch bepaald voor een gebruiker. Zo heeft een administrator meer rechten dan een schoolbeheerder. Aan de hand van gebruikersrechten kun je specifieke rechten toekennen aan een bepaalde rol of gebruiker. Hoe je dat kunt doen wordt in dit artikel beschreven.

1. Log in als administrator of schoolbeheerder
  2. Ga naar Pakketbeheer > Instellingen > Gebruikersrechten.
  3. Klik op bewerken.

4. Het overzicht met de gebruikersrechten die je kunt toekennen wordt geopend.
    Klik op de regel van het gebruikersrecht dat je wilt toekennen aan een rol of aan een gebruiker.

5. Het volgende scherm wordt geopend.
    Klik op selecteer gebruikers of selecteer rollen.

6. Indien je per gebruiker gaat selecteren krijg je onderstaand scherm in beeld.

7. Indien je per rol gaat selecteren krijg je onderstaand scherm in beeld.

8. De geselecteerde rollen en/of gebruikers worden in het overzicht weergegeven.