Start - Prikbord

Vraag:

Hoe kan ik als gebruiker prikbord-berichten beheren?

Uitleg

Met de startpagina van Trajectplanner beschik je tot verschillende mogelijkheden. Zo kun je ook een prikbord-bericht aanmaken. Dit lijkt op een nieuw-bericht, alleen kun je bij een prikbordbericht gerichter publiceren. Je kunt namelijk per team, per groep of per opleiding een bericht klaarzetten. Hoe je dit kunt doen wordt in dit artikel uitgelegd.

1. Log in als administrator
  2. Ga naar Start > Prikbord.
  3. Er wordt een overzicht gegeven van de berichten die reeds zijn aangemaakt. Ook kun je in dit overzicht een nieuw bericht aanmaken. Dit doe je door op nieuw te klikken.

4. Onderstaand overzicht wordt dan geopend.
    Bij de basisgegevens vul je de titel van het bericht en de inhoud van het bericht in. Daarbij heb je de mogelijkheid om een link te plaatsen bij je bericht en om een categorie te selecteren indien je deze hebt ingericht bij Pakketbeheer > Instellingen > Prikbord categorieën. Bij autorisatie kies je of je het bericht wilt plaatsen per team, per opleiding of per groep. Vervolgens kies je de start- en einddatum van het bericht. Ook heb je de mogelijkheid om een bestand aan het bericht toe te voegen. Dit doe je door op 'Selecteer bestanden' te klikken.
    Afhankelijk van de keuze die je bij autorisatie hebt gemaakt vul je in voor wie het bericht precies wordt klaargezet. In bovenstaand voorbeeld is de autorisatie per opleiding ingesteld. Je kunt hier dus de opleidingen selecteren die het bericht dienen te ontvangen. Vervolgens kies je welk type gebruiker het bericht moet ontvangen, oftewel welke rol.

5. Klik op Opslaan en sluiten om het bericht op te slaan.