Persoonlijke instellingen beheren

Vraag

Hoe kan ik mijn persoonlijke instellingen in Trajectplanner beheren?

Uitleg

In Trajectplanner heb je de mogelijkheid om persoonlijke instellingen te beheren. Zo kun je bijvoorbeeld instellen na hoeveel minuten het scherm wordt vergrendeld en dat de notificaties worden doorgestuurd naar jouw e-mailadres. De volgende instellingen kun je als volgt beheren.

1. Log in
  2. Ga naar Persoonlijk > Standaardinstellingen

3. Het volgende overzicht wordt geopend: Je kunt in dit overzicht instellen hoe je wilt inloggen, dat wil zeggen; indien je meerdere rollen hebt kies je in welke rol je standaard wil inloggen. Daarbij heb je de mogelijkheid om persoonlijke gegevens in te voeren, zoals telefoonnummers en e-mailadressen. Bij screensaver kun je instellen na hoeveel minuten het scherm wordt vergrendeld. Bij openbare informatie kun je een persoonlijke tekst invullen die op de deelnemerkaart wordt getoond. Wanneer je de instelling 'schermen maximaliseren' aanvinkt dan worden de pop-ups die worden geopend automatisch gemaximaliseerd. Wanneer je 'zoekfilters onthouden na uitloggen' aanvinkt dan worden de gegevens die je in de filters hebt gebruikt bewaard na het uitloggen. Dat wil zeggen dat je de filters handmatig moet verwijderen om het volledige overzicht te tonen. Berichten die in de berichtenbox van Trajectplanner binnenkomen kunnen doorgestuurd worden naar het e-mailadres of het alternatieve e-mailadres. Tot slot kun je de startpagina naar wens instellen.

4. Je persoonlijke agenda kun je beheren bij Persoonlijk > Persoonlijke agenda. Hier worden jouw persoonlijke afspraken in getoond, zoals roosteritems. Ook heb je de mogelijkheid om zelf items aan te maken in de agenda. Dit doe je door op het gewenste moment te slepen in de agenda met je muis. Hierdoor wordt de volgende pop-up geopend waarin je de volgende gegevens kunt invullen.

5. Instellingen met betrekking tot de notificaties kun je doen bij Persoonlijk > Notificatie-instellingen. Het volgende overzicht wordt dan getoond.  Je kunt instellen hoe vaak er gecontroleerd moet worden op ongelezen notificaties. Daarbij kun je instellen of de berichten in Trajectplanner doorgestuurd moeten worden naar het geregistreerde e-mailadres. Wanneer je geen notificaties in de Trajectplanner inbox wilt ontvangen kun je dit instellen.