Voorkeur menu instellingen

Vraag

In OnderwijsOnline kan ik mijn menu voorkeur instellen, waarbij ik kan kiezen tussen 'volledig of deels verbergen'. Is er ook een mogelijkheid om het menu volledig te blijven tonen?

Uitleg

Wanneer je voor het eerst inlogt in de omgeving, word je gevraagd om een keuze te maken over je voorkeuren met betrekking tot het tonen van het menu:

Zoals onderstaand al wordt weergegeven, mocht je jouw voorkeur willen wijzigen kan dit via het profiel:

Je vindt hier een blokje met de door jou opgegeven voorkeur en de mogelijkheid om hem weer te wijzigen.

Waarom deze wijziging?

Uit onderzoek is gebleken dat onze gebruikers weinig gebruik maken van het menu, maar heel gericht de pagina's open klikken waar ze in willen werken. Door het menu niet meer volledig te tonen, maar mensen de keuze te geven dit geheel of deels te verbergen, blijft er meer ruimte over op het scherm voor dát waar je echt mee aan het werk bent. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen of bekijken van lesmateriaal of het werken binnen een project. Ook het werken op een tablet of telefoon wordt hiermee verbeterd.

Het leren kennen van de symbolen kost wellicht enige tijd, maar wij zijn er van overtuigd dat je na verloop van tijd gericht die menu's kunt openen die je zoekt!

Het gehele menu tonen

Het blijft mogelijk om het gehele menu te tonen door op de volgende knop te klikken:

De applicatie onthoudt wanneer je met de bovenstaande knop het menu openklapt. Het menu blijft opengeklapt staan, totdat je hem zelf weer inklapt. Wanneer je dit doet, wordt de weergave van jouw voorkeur gehanteerd (geheel of deels verbergen).