Beoordelingsformulieren

Vraag

Hoe kan ik als gebruiker beoordelingsformulieren gebruiken?


Uitleg

Er kunnen beoordelingsformulieren worden aangemaakt in Trajectplanner. Dit is momenteel alleen van toepassing op de HO omgeving. 

  1. Log in
  2. Klik in het menu op School > Scorematrices
  3. Het menu van de beoordelingsformulieren wordt geopend. Als er al formulieren zijn aangemaakt dat kun je deze vinden in de lijst. Ook heb je de mogelijkheid om een nieuw beoordelingsformulier aan te maken. 
  4. Klik op Nieuw 

  5. Er opent een pop-up genaamd Nieuw Beoordelingsformulier. Onderstaande velden kunnen worden ingevuld. Indien er geen opdracht is ingeleverd of er niet aan de voorwaarden van de opdracht wordt voldaan kun je instellen dat er een onvoldoende wordt gegeven. 
  6. Als de kenmerken allemaal zijn ingevuld klik je op Opslaan

  7. Dan kunnen de beoordelingsaspecten worden ingevuld. Oftewel, waar moet een student aan kunnen voldoen om met een positief resultaat beoordeeld te worden. In het voorbeeld gaat het over Lerarenhandschrift. Een concrete vraag kan hierbij zijn of de leerling aan elkaar schrijft. Dit is dan een criteria om aan een positieve beoordeling te kunnen voldoen. 
  8. Vervolgens kan de Cesuur worden ingesteld. Geef de cesuur die je wilt instellen een naam door onderstaand scherm in te vullen en klik daarna op Opslaan
  9. Je komt nu in het volgende scherm terecht. Klik op Nieuwe norm toevoegen om de norm in te stellen. 
  10. Het volgende scherm wordt dan geopend. Vul de velden naar wens in en klik dan op Opslaan. 
  11. Je komt nu weer in het overzicht 'Beoordelingsformulier' terecht zoals bij stap 9 is afgebeeld. 
  12. Klik in het menu aan de linkerkant op Koppelingen. Als er al koppelingen zijn aangemaakt dan zie je deze in een lijst in beeld verschijnen. Als je een nieuwe koppeling wil maken dan klik je op Selecteer toetsen
  13. Er opent een menu waarin je de gewenste toets kunt koppelen. Op de onderstaande afbeelding zie je het filter waarmee je de gewenste toets kunt zoeken. Als de gewenste toets in de lijst verschijnt kun je deze aanvinken vooraan de regel. Klik daarna op Opslaan.
  14. Tot slot kun je periodes selecteren in het geval dat deze al aanwezig zijn. Een nieuwe periode kun je aanmaken door te klikken op nieuw. 

  15. Als je al deze velden hebt ingevuld kun je een voorbeeldweergave openen. Dit kan onder kenmerken