Lesblokken aanmaken

Vraag

Hoe kan ik als gebruiker lesblokken aanmaken?

Uitleg

Binnen een vak kunnen verschillende lesblokken worden aangemaakt. Dit zijn de momenten waarop de lessen worden gegeven voor het desbetreffende vak.

1. Log in
  2. Klik in het menu op School > Opleidingen. De lijst met reeds toegevoegde opleidingen verschijnt nu in beeld.
  3. Klik op de opleiding waar de lesblokken moeten worden aangemaakt. Dan opent de pop-up, genaamd Opleidingsstructuur
  4. Klik in het menu aan de linkerkant op Vakken

5. Klik op Nieuw. Dan opent de pop-up, genaamd Nieuw vak in Opleiding.
  6. Klik op Selecteer vak om het vak aan te klikken waarvoor de lesblokken moeten worden toegevoegd.
  7. Klik in het menu aan de linkerkant op Lesblokken. Er opent een pop-up, genaamd Nieuw lesblok.
  8. Je kunt nu de onderstaande velden invullen. De naam die je aan het lesblok wilt geven kun je invullen bij Lesblok naam. Een lesmoment kun je selecteren door op het gewenste beschikbare lesmoment te klikken. Klik daarna op het pijltje naar links om het moment in het vak Geselecteerde lesmomenten te plaatsen.
  9. Klik op Opslaan

Let op: dit is een functionaliteit die te gebruiken is binnen Trajectplanner, maar niet wordt doorgestuurd naar Onderwijs Online