Studielink/DUO

Vraag

Waar kan ik gegevens tussen het leerlingvolgsysteem en Studielink/DUO inzien?

Uitleg

Dit is alleen van toepassing op HO-omgevingen. Bij de studentenadministratie wordt een koppeling gemaakt met Studielink/DUO om gegevens uit te wisselen. Als er een verschil blijkt te zijn in inschrijvingen tussen de administratie van DUO en de administratie van het leerlingvolgsysteem dan kan de broker worden geraadpleegd.

1. Log in
  2. Klik in het menu op Studentadministratie > SL/DUO-broker
  3. Er opent een overzicht met alle uitwisselingen tussen Studielink en het leerlingvolgsysteem. Om fouten te achterhalen kun je in het filter zoeken op de status 'fout'.

4. Het overzicht geeft nu alleen de gegevens weer met de status 'fout'. Als je klikt op het blauwe icoontje bij 'fout' dan zie je waarom er een fout is geconstateerd.
  5. Als je klikt op richting dan krijg je details te zien.
  6. Met exporteer kun je de gegevens exporteren naar een XLS, PDF of CSV bestand.
  7. Fouten kunnen opnieuw worden aangeboden. Dit kun je doen door de regel te selecteren door een vinkje voor de regel te zetten. Daarna klik je op Opnieuw aanbieden.
  8. De SOAP-Client log geeft inzicht in de berichten die verzonden zijn vanuit Trajectplanner. Klik hierop om het overzicht te openen.