Publicatie - Een nieuwe publicatie

Vraag

Hoe kan ik een nieuwe publicatie of een nieuwsbericht plaatsen binnen de applicatie?

Uitleg

Om publicaties te mogen aanmaken en publiceren aan een specifieke groep in de omgeving, heb je de permissie 'beheer publicaties' nodig.

Het aanmaken van een publicatie, is vrij eenvoudig. Doorloop de onderstaande stappen:

1. Ga naar Beheer > Publicaties en klik op '+ Nieuw'
  2. Geef de publicatie een titel, waardoor het voor de lezer direct duidelijk is waar het bericht over gaat
  3. Geef aan in welke periode deze publicatie zichtbaar moet zijn
  4. Kies je voor 'vastzetten'? Dan wordt verschijnt de publicatie op het dashboard van de gebruikers
  5. Klik op 'opslaan'
  6. Let op! Wanneer je ervoor kiest om een publicatie te koppelen aan 'iedereen', betekent dit dus daadwerkelijk iedereen binnen jullie onderwijsinstelling.
    Ons advies is om deze knop zo min mogelijk te gebruiken. Lees hier meer over het juist koppelen van materiaal binnen de omgeving.

7. Voeg eventueel een afbeelding toe aan de publicatie, deze verschijnt in de ronde cirkel boven de publicatie
  8. Vul de tekst evt. inclusief afbeeldingen in de editor. Deze editor werkt op de zelfde wijze als binnen de module Beheer Content
  9. Zet tot slot de knop 'Gepubliceerd' open en klik op opslaan.