Content - Zoekfunctie gebruiken

Optimaal content beheren en zoeken in de ELO

Wanneer je bij het beheren van het content optimaal gebruik maakt van naamgeving, tags en categorieën kunnen studenten middels de zoekfunctie eenvoudiger en sneller de content vinden waar ze naar op zoek zijn. In dit document leggen we uit hoe je content kunt beheren en zoeken. 

1. Content beheren
Bij het beheer van de content adviseren we om goede afspraken te maken over de naamgeving van de content. Daarnaast heb je de mogelijkheid om tags (metadatering) en categorieën aan de content te verbinden. 

Naamgeving
Door goede afspraken te maken over de naamgeving van de content creëer je overzicht binnen de module. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om alle content over keuzedelen altijd met het woord ‘keuzedeel’ te laten beginnen. 

Tags
Het gebruik van tags kan vastgesteld zijn of vrij. Wanneer ze zijn vastgesteld, kies je uit de vastgestelde tags die zijn ingericht op je school. Wanneer je gebruikt maakt van vrije tags kun je zelf de tags bepalen die je aan de content toevoegt. Wanneer je tags koppelt, kan de student middels de zoekfunctie dit onderwijsmateriaal eenvoudig terugvinden.

Categorieën
Je hebt de mogelijkheid om onderwijsmateriaal onder te verdelen in verschillende categorieën. Deze categorieën kunnen bij het beheer van de content worden aangemaakt. Bijvoorbeeld; generiek, beroepsgericht, keuzedelen en BPV. 

2. Zoeken in de content
Snel de juiste content vinden kan door de juiste trefwoorden te gebruiken en door de content te markeren als favoriet. 

In de zoekbalk aan de rechterkant kun je trefwoorden invullen. OnderwijsOnline toont dan de content met dit woord in de naamgeving (titel), tags en categorieën. Wanneer een student op de hoogte is van de afspraken rondom de naamgeving van de content, maakt dit het makkelijker om de juiste trefwoorden te kiezen. 

Favorieten
De content die je op dat moment vaak nodig hebt kun je markeren als favoriet. Wanneer je de knop ‘toon alle favorieten’ open zet, zie je alleen het onderwijsmateriaal dat jij zelf als favoriet hebt gemarkeerd. Hierdoor vind je eenvoudig je content terug die je binnen een bepaalde periode vaak nodig hebt.