Projecten - Aanmaken en klaarzetten voor meer groepen

Vraag

Ik wil als docent mijn studenten laten samenwerken in een project. Ik wil hiervoor hetzelfde project voor verschillende groepen studenten klaarzetten, maar de projecten niet meerdere keren aanmaken.


Algemene uitleg

Wanneer een docent een project aanmaakt voor een groep studenten, kan het handig zijn om alvast bestanden toe te voegen die betrekking hebben op het project. Daarnaast kunnen studenten ook bestanden toevoegen en elkaar actief om feedback vragen. Een leuke bijkomstigheid is dat ze vervolgens ook de ontvangen feedback kunnen waarderen, waardoor studenten elkaar feedback op een hoger niveau leren geven.

Aanmaken van een project

Dit kan via Projecten > Nieuw project aanmaken. 

Hier geef je het Project een naam, een beschrijving van de inhoud en de periode waarin het project loopt. Daarnaast vink je aan welke functionaliteiten je wilt inzetten in dit project. 

Vervolgens voeg je projectleden toe. Je kunt de personen selecteren die bekend zijn vanuit je netwerk.

Wanneer je een project hebt aangemaakt, ben je automatisch projecteigenaar. Je kunt er voor kiezen om meer personen projecteigenaar te maken

Vervolgens richt je het project verder naar wens in, door bijvoorbeeld bestanden toe te voegen of discussies klaar te zetten.

Klaarzetten project meerdere groepen

Wanneer je een project opent is het mogelijk om deze te kopiĆ«ren. Zo is het ook mogelijk om projecten van een vorig schooljaar voor een nieuwe groep studenten opnieuw in te zetten, zonder dat de verdere inhoud wordt gekopieerd.  

Pas eventueel de naam en projectomschrijving aan. Je kunt hierbij zelf bepalen welke onderdelen van het project moeten worden overgenomen.

Hierdoor is het mogelijk om eerst een projectomgeving in z'n geheel in te richten inclusief rollen, taken en bestanden om deze vervolgens voor meerdere groepen studenten te kopiĆ«ren.