Agenda - Inzien van lesrooster

Vraag

Waar kan ik als gebruiker mijn rooster inzien en welke extra informatie is er eventueel beschikbaar?

Uitleg

Per onderwijsinstelling kunnen hier verschillende keuzes in worden gemaakt. In veel gevallen wordt het lesrooster getoond op het dashboard van de gebruikers. Je ziet in dit geval direct na het inloggen een lesrooster in je omgeving staan.

'Rooster aankomend' vs 'Rooster vandaag en morgen'

Indien ervoor is gekozen om 'Rooster aankomend' te tonen, zie je de eerst volgende 5 roosteritems die voor jou beschikbaar zijn. Dit kan handig zijn wanneer studenten lessen of bijeenkomsten volgen die verdeeld zijn over langere tijd. Wanneer studenten dagelijkse les hebben is er ook een optie 'Rooster vandaag en morgen'. In dat geval worden alle lessen van de huidige lesdag getoond en de daarop volgende dag. Is een les geweest? Dan verdwijnt hij uit het overzicht.

Aanvullende informatie

Wanneer je op een roosteritem klikt, opent zich een pop-up met aanvullende informatie. Is er e-learning gekoppeld aan dit vak, vind je hier direct een link naartoe. Ook kun je de profielkaart van de docent bekijken en eventueel een berichtje sturen via de chat.

Is er voor de locatie een adres bekend, dan kun je tevens doorklikken op de locatie en eventueel via Google maps een routebeschrijving bekijken.

Menu item Agenda

In sommige gevallen kiest een onderwijsinstelling ervoor om het rooster niet te tonen op het dashboard. In dat geval kun je je rooster inzien via het menu item Agenda. Je kunt dan een weekoverzicht bekijken, andere afspraken in je agenda zetten en eventuele afspraken vanuit projecten waaraan je deelneemt worden weergegeven.

Roosters vullen

Veel onderwijsinstellingen maken gebruik van een roosterpakket of een koppeling met een leerlingvolgsysteem van waaruit het rooster wordt gevuld. Wordt OnderwijsOnline stand-alone gebruikt? Dan kan het rooster gevuld worden via het menu Beheer > Roosters. Maak vooraf eventuele locaties aan via Beheer > Locaties (bijvoorbeeld lokalen). Vervolgens maak je een rooster aan, geeft hem een naam en koppelt het rooster aan een groep, opleiding of specifieke gebruiker. Het rooster kan verder gevuld worden door binnen het rooster te klikken of door te slepen een groter tijdsvak te selecteren. Vervolgens vul je de relevante gegevens per roosteritem in.