Chat - Starten en permissies

Vraag:

Als docent of student wil ik graag een andere gebruiker benaderen via een chat bericht, hoe zou ik dit kunnen aanpakken?

Uitleg

De chat is een handige functionaliteit om snel contact te leggen met gebruikers in de omgeving. Het wordt mogelijk om chatgesprekken te voeren wanneer je de permissie 'Converstaties' hebt. Deze is in te stellen door de onderwijsinstelling via Beheer > Permissiegroepen> kies permissiegroep > Menu > Conversaties. In principe kun je alleen chatten met de gebruikers waaraan jij bent gekoppeld via een groep. Deze gebruikers zijn ook terug te vinden binnen je Netwerk.

Gesprek starten

1. Rechts bovenin je scherm staat een icoontje waarmee je een chatbericht kunt starten.

Je kunt een specifieke gebruiker opzoeken in het zoekvenster 'zoek contactpersoon' of een gesprek starten met een hele groep. Ook zie je onderin de namen van personen waarmee je in het verleden al eens chatgesprekken hebt gevoerd.
  2. Een tweede manier waarop je een chatbericht kunt starten is via het netwerk of op andere plekken binnen de applicatie waar je de profielkaart van een gebruiker kunt openen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de projectenmodule. Zoek een gebruiker op via het Netwerk en open zijn/haar profielkaart. Klik op 'chat' en start een gesprek!